Metal-Carbon Kft.

Felületvédelem

A Metal-Carbon Kereskedelmi Kft. egy- és kétkomponensű bevonatokat és erősített bevonat rendszereket alkalmaz ipari kopásvédelmi és korrozióvédelmi feladatok megoldására.

A Corropur rendszerek egykomponensű poliuretán bevonatokból épülnek fel. A poliuretán bevonatok gyorsan kötnek, nedves felületre is felvihetők, magas páratartalom mellett is használhatók, kemény, de ugyanakkor rugalmas (elasztikus) felületet adnak. Atmoszferikus és vegyi korrozióvédelemben használhatók tartályok, acélszerkezetek, csövek, vízbe merülő szerkezetek védelmére.

A Remacoat bevonatok kétkomponensű műgyanta (poliurea) bevonatok. Magas páratartalom, széles környezeti hőmérséklet határok között is gyors megszilárdulást biztosítanak. Nagy nyomáson, magas hőmérsékleten (60-70 °C-on) szórhatók fel, bonyolult geometriák felületvédelmére is alkalmasak. Jó kopásvédelmi tulajdonságaik miatt nedves föld és homok szállítására, szállító eszközök felületének védelmére, mind betonból, mind acélból készült pl. fáradtolaj- és szennyvíztartályok, tartályreaktorok, vízkezelő rendszerek tartályainak külső- és belső védelmében jól hasznosíthatók.

A Coroflake bevonatok mind felszórással, mind simítással felvihető többréteges bevonatok magas hőmérséklet tartományokban is használhatók. Jó vegyi ellenálló képességgel rendelkeznek. Léteznek üveggyapot ill. szövet erősítésű változatok is. Az egyes bevonat fajták kiválasztása az alapfelület típusának, a vegyi igénybevételnek, a hőmérsékleti viszonyoknak és a mechanikai igénybevételnek megfelelően történik.

Betonkorróziós felújítások

Szennyvíz végátemelő akna betonkorróziós és gépészeti felújítása.

A Metal-Carbon Kft. Kereskedelmi vállalkozik acélszerkezetek felületi bevonatainak elkészítésére műhelyében és partnerei telephelyén, valamint segít nagy anyagmennyiségek szállítása során fellépő kopásvédelmi problémák megoldásában.